Bronzen Hart van Weert
<i>Beiaardfestival</i> 2020<i></i>

Beiaardfestival 2020

Het Internationale Weerter beiaardfestival vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats in hartje Weert, hartje zomer. Het festival kent enkele, inmiddels traditionele, highlights zoals het verzoeknummerconcert. Ook biedt het Beiaardfestival dit jaar weer een platform voor jong aanstormend internationaal beiaardtalent. Centraal thema van het festival is 'Beethoven on Bells'. Dit jaar wordt immers wereldwijd het geboortejaar van Ludwig van Beethoven (1770-1824) gevierd. Daarom zal er veel muziek van deze beroemde componist over de Weerter binnenstad klinken. Wij wensen u daarbij veel luisterplezier toe!


Stacks Image 8

27 juni - 15 uur

Robert Hutten - gastconcert

Robert Hutten werd op 20 juni 1996 blind geboren in Veenendaal. Op zeer vroege leeftijd ontdekte men dat hij erg muzikaal is. Toen hij 5 jaar was, kreeg hij pianoles van Bert van Koten. De docent had ook een orgel in zijn lesruimte staan. De interesse van Robert ging erg snel uit naar dit orgel, en zo kwam het dat hij op 6 jarige leeftijd les ging krijgen van Gert Van de Hoef. Later ook in de Julianakerk te Veenendaal op het Sauer-orgel. Toen Robert 10 jaar was, ging hij naar de jong talentenklas van het conservatorium in Tilburg, waar hij les kreeg van de blinde organist Henco de Berg. Daar heeft hij tot zijn achtiende leeftijdsjaar gezeten. Hij heeft daar o.a. braille muziekschrift leren lezen, en veel muziektheorie onder de knie gekregen. Robert leerde orgelliteratuur spelen, en improviseren. Toen hij 19 jaar was, begon hij aan de opleiding pianotechniek in Amsterdam. Daar is hij in 2017 afgestudeerd. In 2017 starte hij aan de beiardschool te Amersfoort, daar kreeg hij les van Frans Haagen. Hij kon na 2 jaar niet zijn studie meer voortzetten, waardoor hij nu studeert aan de koninklijke beiaardschool Jef Denyn in Mechelen. Hij volgt daar beiaardhoofdvak, improvisatie en harmonieleer bij docent Tom van Peer.

Robert speelt een gevarieerd programma, van Rowwen Heze tot Beethoven!

Stacks Image 93

4 juli - 15 uur

Muziek uit Amerika


Op 4 juli wordt in Amerika ‘Independence Day’ gevierd. Op het programma staan onder meer originele beiaardwerken van de Amerikaanse componisten Ronald Barnes en Frank DellaPenna. Hun werken houden het midden tussen klassiek en pop.

Stacks Image 59

7 juli - 20 uur

'Beethoven on Bells'

Koen van Assche, gastbeiaardier

Gastconcert door Koen van Assche, stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals. Hij speelt een gevarieerd programma met werken van Ludwig van Beethoven, waaronder delen uit zijn 5e en 7e Symfonie. 
 
Koen Van Assche studeerde af aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen in 1986. Hij bespeelt een eigen mobiele beiaard, de zogenaamde "bronzen piano”. Koen Van Assche is tevens bestuurslid van de Vlaamse Beiaard Vereniging en vicepresident van de Beiaard Wereld Federatie. Hij is auteur van een studiemethode voor het beiaardspel en is docent beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen en aan de Academie van Muziek, Woord en Dans te Borgerhout en Lier.


Stacks Image 37

11 juli - 15 uur

Vlaamse beiaardmuziek

Een concert t.g.v. de Vlaamse Feestdag, met originele beiaard werken van Vlaamse componisten als Staf Nees en Jef Denyn.

Stacks Image 70

18 juli - 15 uur

Carillonmuziek uit de 18e eeuw

Muziek geschreven voor beiaard in de 18e eeuw, met dansen en suites uit die tijd.

Stacks Image 79

25 juli en 26 juli - 15 uur

Verzoeknummer weekend

Stadsbeiaardier Frank Steijns speelt verzoeknummers van en voor Weertenaren.

Geef uw speciale verzoeknummer door via weerterbeiaard@live.nl of de Facebookpagina van Weerter Beiaard: www.facebook.com/weerterbeiaard