Bronzen Hart van Weert
<i>Zomerconcerten</i> 2022<i></i>

Zomerconcerten 2022

Dit jaar vonden 4 speciale concerten plaats in de maand juli. Artiesten uit Weert en omgeving traden op in samenspel met de beiaard in de toren. Deze beiaard hoort tot de top van Europa.

Volg ons via Facebook voor meer info:

https://www.facebook.com/weerterbeiaard
Stacks Image 8
Jazz & Bells: Shaunette Hildabrand
Zaterdag 2 juli 2022 - 14 uur

Shaunette Hildabrand studeerde Magna Cum Laude af aan de Midwestern State University in 1985. Zij zette haar zangstudie voort in New York City tot in 1991, toen ze verhuisde naar Europa. Momenteel is zij in zowel het klassieke als ook het jazz genre actief. Maar het is vooral in de Europese jazz-scene dat ze grote populariteit heeft verkregen onder zowel het publiek als onder de verschillende vooraanstaande musici. Naast de rol van uitverkoren vocaliste bij Frank Roberscheuten’s Hiptett en The Echoes of Swing Orchestra, heeft Shaunette opgetreden met musici zoals Franz Jackson, Truck Parham, Scott Hamilton, Harry Allen, Eddie Locke en Hazy Osterwald op gerenommeerde jazz festivals in Europa. Ze is te beluisteren op diverse opnames met toonaangevende traditionele jazzmusici uit Europa. In het recent gepubliceerde boekwerk “Growing up with jazz” van the Oxford University Press, interviewt schrijver Royal Stokes 24 jazzmusici over hun vroege invloeden. Onder hen Eubie Blake, Jane Monheit en Shaunette Hildabrand. Ze wordt met regelmaat uitgenodigd om master classes en workshops te geven in zowel klassieke zang als jazz, in Europa en in de Verenigde Staten.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vrienden van de Beiaard


FOTO CREDITS: JOHAN HORST

Stacks Image 125
Stacks Image 128
Stacks Image 131
Stacks Image 133

Dit concert werd mogelijk gemaakt met ondersteuning van:

BLANKERS SCHOON - RICK


Sax& Bells: Lucas Schellens

Zaterdag 23 juli 2022 - 14 uur
Lucas Schellens begon op 10 jarige leeftijd op de sopraansaxofoon bij fanfare Euphonia in Geldrop en heeft sindsdien de saxofoon niet meer losgelaten. Hij studeerde bij Jean Pennings aan het Fontys conservatorium in Tilburg waar hij in 2001 zijn diploma als docerend musicus behaalde. Hij speelde o.a. in het Brabants saxofoon ensemble, Harmonie O&U uit Beek en Donk, Orkest Zuid, het Brabants Fanfare orkest en saxofoon kwartet Castafiore waarmee hij in 2004 een concertreis naar China maakt. Naast het klassieke saxofoonspel heeft Lucas zich steeds verder in de lichte muziek gespecialiseerd. Hij was een aantal jaren dirigent van BigBand Geldrop en heeft lessen gevolgt bij jazzsaxofonisten Mete Erker in Nederland en Nick Bisesi in Chicago. Met pianist Ruud Smeets vormt hij een duo waarmee hij zijn eigen jazzcomposities speelt. Sinds 2002 is hij werkzaam als docent saxofoon bij RICK (Regionaal Instituut Cultuur en Kunst) met als hoofdlocatie Weert.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van RICK Weert


FOTO CREDITS: JOHAN HORST
Stacks Image 154
Stacks Image 157
MATHIEU HINZEN IN (TOWER) CONCERT!!

We kregen het Weer(t) voor elkaar! Een supertalent in de toren met torenhoge dank aan MUNTTHEATER WEERT

Ondanks zijn jonge leeftijd staat Matheu Hinzen al ruim 7 jaar in de spotlights. Van hoofdrollen in grote bioscoopfilms tot winnaar van het ‘Junior Songfestival’, en van hitsingles tot een heuse Televizierster . Hij zong zaterdag 30 juli al zijn hits vanaf de toren, begeleid door de beiaard. Na afloop stonden vele fans hem op te wachten onder aan de toren.

Dit concert werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van MUNTTHEATER WEERT

Klik hier voor meer foto's via Weert De Gekste